Viime vuoden lokakuussa kehutun Ismo Kullervo Alanko -levyn julkaissut Ismo Alanko on ollut tuotteliaalla päällä ja julkaisee pian täysin uutta musiikkia. Aprillipäivänä 1.huhtikuuta julkaistava Pannaanko pakasteet pieneen pussiin -ep sisältää viisi uutta kappaletta. Huhtikuun loppuun asti kestävä kevätkiertue starttaa puolestaan tänään Lahdesta.

Alangon omien sanojen mukaan Pannaanko pakasteet pieneen pussiin -ep on viime vuonna julkaistun Ismo Kullervo Alanko -albumin holtiton pikkuveli. Siinä missä Ismo Kullervo Alanko on seesteinen mutta intensiivinen,  Pannaanko pakasteet pieneen pussiin on rento ja hillitön, samalla hilpeä mutta synkeä.

Biiseissä vaelletaan 2010-luvun suomalaisessa sielunmaisemassa päättäväisesti, mutta hiukkasen horjuen. Oma lukunsa on riipaiseva luenta Irwin Goodmanin klassikosta Rentun ruusu, josta on riisuttu kaikki alkuperäisversion rempseys ja rappioromantiikka. Jäljellä on vain lohduttomasti takova krapula ja kourassa värisevä viimeinen oljenkorsi, kuihtunut horsma.

Ep:n ensimmäisenä singlepoimintona on jo julkaistu kappale nimeltä Aino ja Ali (pannaanko pakasteet pieneen pussiin?).

”Kulttuurit kohtaavat Ainon ja Alin hahmoissa keskellä suomalaista arkitodellisuutta. Kaksi yksinäistä lähikaupan kassalla, kohtelias kysymys ja ujo nyökkäys; siinä ainekset kauniin rakkaustarinan synnylle. Biisi on lämminhenkinen silmänisku, karhumainen syleily, inhimillisen välittämisen ja rakkauden ylistyslaulu”, Alanko kertoo kappaleen taustoista.

Alanko yhtyeineen starttaa kevään klubirundin tänään Lahdesta. Kevään rundi tulee ohjelmistoltaan poikkeamaan selvästi viimesyksyisestä konserttikiertueesta, sillä kolmenkymmenenviiden vuoden ajalta kaivettu biisivalikoima tulee Alangon mukaan painottumaan enemmän rempseämpään ja rokkaavampaan materiaaliin.

“Kaivan vanhan rakkaan Telecasterini esiin ja räimin sillä menemään bändin kanssa. Heittäydymme rokin kovaan ytimeen, soitamme holtittomasti kuplivan keväisen ep-levymme biisejä, paneudumme Ismo Kullervo Alangon maailmaan ja järjestämme hillittömät, unohtumattomat karkelot”, Alanko kertoo.

Ismo Alanko yhtyeineen keikkailee kiertueellaan myös Piknik Klubilla lauantaina 16.4. 

Lippuja voi ostaa Lippupisteen myyntipaikoista (mm. R-Kioskit ja Stockmannin palvelupiste), puhelinpalvelusta 0600 900 900 (1,98 €/min+pvm) ja netistä osoitteesta www.lippu.fi. Ennakkolippujen hinta on 20,00 € / kpl sisältäen Lippupisteen palvelumaksun. Opiskelijat saavat ennakkolipusta 2,50 € alennuksen! Ovelta ostettuna liput maksavat 25,00 € / kpl. Kysy myös illallis- ja majoituspaketteja Radisson Blu hotellista! Yritysasiakkaat voivat tilata lippuja laskutuksella sivustomme Liput-osiosta.